fbpx

Stel je voor, er is een plaat met 5 gaten.. In deze gaten steek je jouw hand.
Als je vingers elkaar aan de andere kant van de plaat elkaar ontmoeten, zien ze dat ze allemaal anders zijn en dat ze losse entiteiten zijn.

Haal je hand maar weer uit die plaat. Kijk maar eens goed naar je hand en de vingers. Wij zijn vingers, van een hand, wat vast zit aan een lichaam…

De vinger is net zo veel ‘jij’ als je hand of je arm is… Jij bent de bron… Je bent het alleen vergeten. Door het proces wat hier in 3D plaats vind vergeten we allemaal dat we 1 zijn.

Het is een heftig spel van separatie… Hier komen de uitdagingen (Katalysatoren) naar voren.

Stel je voor dat er ter hoogte van je hart chackra een projector straal naar buiten schijnt.. Jouw innerlijke wereld projecteer je op jouw  ‘buiten’ wereld. De ‘buiten’ wereld is namelijk helemaal niet buiten jezelf. Het is een weerspiegeling van jouw innerlijke wereld.

Ik zou bijvoorbeeld  iets heel anders op jou projecteren als wat jouw vriend of buurvrouw zou doen. Zo zien wij voornamelijk de aspecten die wij projecteren van onszelf in die ander… (Die ander die je eigenlijk ook bent)

Het kan zomaar zijn dat je iemand ontmoet die je helemaal niets vind. De ander ontmoet die zelfde persoon maar deze is juist weer helemaal blij met die persoon. Iedereen ziet wat anders in de ‘ander’. Het mooie is dat mensen zich mogen realiseren dat de wereld om hun heen een weerspiegeling is van hun eigen innerlijke wereld.

Maar hoe zit het dan met alle nare mensen in de wereld, die dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen? Deze mensen zijn ook aspecten van jou, van de bron, die er zijn om te assisteren in het groeiproces. Als er geen frictie is, is er nauwelijks groei…

Juist door frictie gaat men nadenken, waarom overkomt mij dit elke keer weer? Wat voor patroon zit hier in, wat mag ik daarvan leren?  Kijk naar jezelf, kom uit de slachtoffer rol, hoe erg het ook is. Wijzen naar de ander, proberen de ander te verbeteren, wraak te nemen of te zoeken naar excuses is als gif voor je body mind en soul.

Zie het als een spel, de matrix, kraak de code van jouw leven en zet jezelf vrij van de ‘loop’ waar je in zit. Sommige mensen doen dezelfde levens wel 10 tallen keren voordat ze doorhebben dat ze naar patronen moeten kijken of de cyclus te doorbreken. Om te mogen slagen voor de les die ze hebben gekozen!

error: Content is protected !!
cadeautje voor jou!